Klargøring til syn hos One Mobility

Det er blevet den tid igen, og du skal tænke på klargøring til syn af din bil. Men hvad skal du tænke over, når dine tanker falder på emnet klargøring af bil til syn, fordi en stor regning passer bare sjældent rigtig godt ind i budgettet. Faktisk er der en del, du kan gøre for at komme så smertefrit som muligt gennem et bilsyn. Det kan du læse mere om på denne side.

Hvornår skal din bil synes?

Det er ikke din opgave at holde styr på, hvornår din bil skal synes. Færdselsstyrelsen sender dig en indkaldelse til syn otte uger inden synsfristen. Når du modtager indkaldelsen, skal du dog selv sørge for at bestille tid til et bilsyn. Har du en almindelig personbil, skal den til syn for første gang fire år efter, bilen er indregistreret. Derefter skal den synes hvert andet år.

Klargøring til syn af din bil: Hvad kan jeg selv gøre?

Først og fremmest kan det være en god idé at bestille et synstjek hos et autoværksted inden synet. Hos One Mobility garanterer vi, at hvis du bestiller et synstjek hos os, vil din bil gå igennem synes uden problemer. Men der er også nogle ting, som du selv kan gøre i forhold til klargøring af bil til syn.

  • Billygter: Lyser de, som du skal? Det kan for eksempel være stoplys, tågelys, blinklys og katastrofelyset, der ikke virker optimalt. Det kan du sagtens tjekke selv.

  • Mønsterdybden på dine bildæk: En nem måde at tjekke det på er at bruge en almindelig mønt til at måle dækkets mønsterdybde. Hele vejen rundt i kanten af en 10- eller 20-krone er der et bånd med tekst, fra yderkanten af mønten til det inderste af tekstbåndet, er der cirka tre millimeter. Er mønsterdybden på dine dæk mindre end de tre millimeter, er dine dæk så slidte, at det er tid til at skifte dem ud.

  • Stenslag og ridser i forruden: Er din forrude meget ridset, kan du også risikere, at bilen ikke går gennem synet.

  • Hornet: Bilens horn skal lave en høj og klar lyd, og der skal ikke gå for lang tid mellem tryk og lyd.

De ovennævnte punkter er ting, du selv relativt let kan tjekke op på. Resten kræver for de flestes vedkommende hjælp fra en mekaniker. Det kan være et tjek af ting som bremseevne, styretøj, motorrum, karrosseri og undervogn. Alt det kan One Mobility hjælpe dig med at få styr på, så din bil smertefrit går gennem synet.

Bestil i Ballerup