Aircondition bil og klimaanlæg bil - Vi hjælper dig i dag

Aircondition bil og klimaanlæg bil er emner, der ofte bliver snakket om i samme sætning. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to?

På denne side får info omkring forskellen på begge og tips til, hvordan du selv kan sørger for at din aircondition og dit klimaanlæg virker som de skal, og du kan holde varmen over vinteren eller køle sveden ned over sommeren.

Aircondition bil og klimaanlæg bil - hvad er forskellen?

Et airconditionanlæg, også kaldet A/C-anlæg eller aircon, er et system, der under tryk og ved hjælp af en kompressor sørger for at køle luften ned før den kommer ind i kabinen. Når det sker, opretholdes et behageligt indeklima i bilen uanset temperaturen udenfor. Aircondition bil og klimaanlæg bil gør begge dette, men hvad er så forskellen?

Forskellen skal til dels findes i, hvordan anlæggene betjenes, og hvor mange sensorer og følere der styrer anlægget.

I en bil med et fuldautomatisk klimaanlæg, er din kabine udstyret med en masse følere og sensorer, der hele tiden informerer systemet om temperaturen forskellige steder i kabinen. Temperaturen indstilles til et givent niveau og systemet sørger selv for at holde temperaturen på dette niveau.

Et airconditionanlæg er derimod ofte kun udstyret med en knap, som tænder og slukker for anlægget og dermed har systemet ikke en masse sensorer i kabinen.

Husk at vedligeholde dit klimaanlæg og aircondition

Emnerne klimaanlæg bil og klimaanlæg bil er ofte emner, som såkaldte almindelige mennesker ikke har så meget forstand på, og derfor er det en god ide, at man af og til kører ind til sit lokale værksted, for eksempel One Mobility, for at få disse anlæg tjekket.

For eksempel kan mængden af kølemiddel blive for lav, og derfor begynder anlægget at slide på den olie, der smører de små O-ringe, som holder systemet tæt. Når olien slides, slides der også mere på anlægget, hvilket kan give nogle dyre reparationer.

Derfor er det vigtigt at få lavet et airconditioneftersyn én gang om året og et airconditionservice hvert andet år, for på den måde at holde sit anlæg i topform. Ved et eftersyn kontrolleres anlægget for utætheder og køleevnen kontrolleres. Eftersynet kan typisk udføres i forbindelse med bilens almindelige serviceeftersyn

Hos One Mobility kan vi udføre service på din aircondition og klimaanlæg til gode priser, hvor vi blandt andet påfylder kølemiddel. Du kan for eksempel bestille dette tjek sammen med det ordinære serviceeftersyn, men hvad end du beslutter, er de penge godt givet ud, så din aircondition og klimaanlæg kan holde sig kørende i mange år.

Bestil i Ballerup